Posted on

a73ea95719168d67_800x800ar

 

Turkulaistaustaisen Harri Saaren kasvattama ja omistama cornish rex FI*Sweetpurr’s Pleasure Zone oli yksi Suomen kuudesta maailman kauneimmasta kissasta.

Kuluneena viikonloppuna 27.–28.10.2018 järjestetyssä kissojen maailmannäyttelyssä kruunattiin yhteensä 26 uutta maailman kauneinta kissaa. Myös Suomeen saatiin kuusi uutta maailmanvoittajakissaa, kun suomalaisomistuksessa oleva persialainen, abessinialainen, cornish rex ja kaksi somalia sekä lyhytkarvainen kotikissa nappasivat voitot ulkomaisten huippukissojen nenän edestä. Sunnuntaina pidettyyn loppukilpailuun selvitti tiensä lähes 1 600 kissan joukosta yhteensä 160 kissaa, joista 61 suomalaisia.

Kissojen maailmannäyttely Tampereella huipentui sunnuntaina pidettävään loppukilpailuun. Yhteensä 1 600 kissan maailmannäyttelyssä 160 kissaa pääsi loppukilpailuun. Niistä 26 kruunattiin iltaan mennessä maailman kauneimmaksi kissaksi. Eniten maailman kauneimman kissan titteleitä keräsivät Suomen lisäksi italialaiset ja ruotsalaiset – kukin neljä.

Suomeen saatiin kuusi maailmanvoittajakissaa 2018:

Lyhytkarvainen kotikissa
WW18 SW Elisabeth
Omistaja: Susanne Rantanen, Äänekoski

Persialainen
WW18 BW GIP Parti Wai Honey Bear
Omistaja: Mikaela Hakonen, Jyväskylä

Abessinialainen
WW18 IC Cellani Sieno Ukassakinté
Omistaja: Katriina Suomalainen ja Anne Kontula, Vantaa

Somali
WW18 MW BW MW BW MW SP SC FI*Kharn-Ka Taygeta Taurus DVM DSM
Omistaja: Jaana Heikanen, Espoo

Somali
WW18 FI*Kharn-Ka Ciaran Mojave
Omistaja: Jaana Heikanen, Espoo

Cornish Rex
FI*Sweetpurr’s Pleasure Zone
Omistaja: Harri Saari, Turku / Uppsala, Ruotsi

Fédération Internationale Félinen (FIFe) vuosittainen kissojen maailmannäyttely on suurin Suomessa koskaan järjestetty kissanäyttely. Näyttelyssä oli lähes 1 600 kissaa, jotka edustivat 42 eri rotua 27 maasta. Näyttelyn järjestelyistä vastasi Suomen Kissaliitto ry yhdessä jäsenyhdistystensä noin 200 vapaaehtoisen voimin. Kissojen maailmannäyttely järjestettiin Suomessa edellisen kerran vuonna 2002.