Vuosi 2015 on koirankasvattajien teemavuosi

Vuonna 2015 Kennelliitto tuo esille suomalaiset koirankasvattajat. Vuoden teemaksi on valittu ”Hyvää elämää koiran kanssa – vastuullista koirankasvatusta”. Laadukas koirankasvatus ja suomalaiset koirat ovat tunnettuja niin kotimaassa kuin maamme rajojen ulkopuolella. Työtä koirien hyväksi on tehty pitkään, sillä Suomessa kasvattajat vaalivat koirien terveyttä ja hyvinvointia.

Teema on ensimmäisen kerran esillä jo Kennelliiton Koira2014-tapahtumassa 6.-7. joulukuuta sekä helmikuisessa KoiraExpossa. Myös Koiranpäivä 24. huhtikuuta ja Kuopion jalostuspäivät ovat teemavuoden kalenterissa.

Teemavuonna uusi kurssi

Kennelliitto käynnistää vuonna 2015 myös uuden Koirankasvatus tänään -kurssin, jolla kasvattajat voivat päivittää tietojaan ajankohtaisista jalostukseen ja kasvatukseen liittyvistä asioista asiantuntijoiden kanssa. Kurssit järjestetään yhteistyössä Suomen Koirankasvattajat ry:n (SUKOKA) kanssa. Jatkossa kursseja on vuosittain eri puolilla Suomea.

Vuonna 2015 Koirankasvatus tänään -kurssit järjestetään suomeksi 14.-15. maaliskuuta Oulussa ja 19.-20. syyskuuta Riihimäellä. Ruotsinkielinen kurssi pidetään 14.-15. marraskuuta Turussa.

Mitä on vastuullinen koirankasvatus?

Vastuullisella koirankasvatuksella tarkoitetaan muun muassa sitä, että kasvattaja käyttää jalostukseen vain terveitä, hyväluonteisia ja rodunomaisia koiria. Kasvattaja myös kertoo avoimesti koiriensa terveydentilasta.

Lisäksi kasvattaja huolehtii pentujen ja emän hyvinvoinnista, totuttaa pennut käsittelyyn ja sosiaalistaa ne ennen luovutusta. Kasvattaja rekisteröi pennut ja tekee koirista kirjalliset sopimukset. Vastuuntuntoinen kasvattaja allekirjoittaa Kennelliiton Kasvattajasitoumuksen ja noudattaa siinä määriteltyjä vastuullisen koirankasvatuksen periaatteita.

Kasvattajateema vuoden 2015 tapahtumissa

–                           7.-8.2. KoiraExpo, kasvattajapainotteisia aiheita, kysely kasvattajille

–                           14.-15.3. Koirankasvatus tänään -kurssi, Oulu

–                           24.4. Koiranpäivä – kasvattajateema

–                           kesällä Kennelliiton osasto kiertää kasvattajateemalla eri tapahtumissa

–                           19.-20.9. Koirankasvatus tänään -kurssi, Riihimäki

–                           14.-15.11. Koirankasvatus tänään -kurssi Turku, kurssi pidetään ruotsin kielellä

–                           5.-6.12. Koira2015, Messukeskus

 

Linkit

Ruokavaliosta apua kissojen ja koirien jännitykseen

9080ec3c-1d18-492b-8704-a35aa8c406d7-main_image
Joulukuu ja vuodenvaihde ovat meille ihmisille iloisten juhlapyhien aikaa. Joulun valmisteluun liittyvä hyörinä, sukulaisten vierailut ja uudenvuoden rakettien räiske saattavat kuitenkin monen kissan tai koiran mielestä olla kaikkea muuta kuin rentouttavia tapahtumia. Osalle lemmikeistä tutusta päivärytmistä poikkeaminen ja ympäröivä hälinä voivat aiheuttaa selviä jännitykseen liittyviä oireita, kuten ruoansulatusvaivoja ja hermostuneisuutta. Erityisesti kissat saattavat alkaa lievittää jännitystään hoitamalla turkkiaan enemmän, ja saattaapa osalla ilmetä myös elimellisiä muutoksia, kuten pissavaivoja.

Royal Caninin Calm-ruokavaliot on suunniteltu lievittämään kissan tai koiran jännitykseen liittyviä oireita. Ruokien sisältämä, maidosta eristetty, pilkottu aktiivinen peptidi, alfa-kasotsepiini sekä aminohappo tryptofaani vaikuttavat aivojen välittäjäainekanaviin aikaansaaden tyynnyttävän ja levottomuutta lieventävän vaikutuksen. Lääkeaineita ruoat eivät siis sisällä, vaan kyseiset ainesosat ovat luontaisia ravintoaineita, joilla on näitä erityisiä ominaisuuksia.

Jännitykseen liittyvien ruoansulatuskanavan ongelmien ennaltaehkäisyksi ruoat on valmistettu erittäin hyvin sulavista raaka-aineista ja niiden kuitukoostumus tasapainottaa suoliston hyvinvointia. Ihon suojaksi ruoissa on runsaasti ihon hyvinvointia tukevia ravintoaineita, kuten omega-rasvahappoja ja B-ryhmän vitamiineja. Kissoille tarkoitettu Calm-ruoka tehostaa lisäksi turkin nuolemisesta mahdollisesti aiheutuvien karvapallojen poistumista suolistosta.

Calm -ruokavalion teho lemmikin jännityksen lieventämisessä tulee selkeimmin esiin noin kuukauden käytön jälkeen, mutta jo kymmenessä päivässä voidaan havaita muutoksia. Tarvittaessa Calm-ruokia voi käyttää myös jatkuvassa käytössä sellaisenaan, koska ne ovat täysravintoja, jotka sisältävät kaikki lemmikin tarvitsemat ravintoaineet oikeassa tasapainossa.

Viite:

Kato, M., Miyaji, K., Ohtani, N. and M. Ohta. 2012. Effects of prescription diet on dealing with stressful situations and performance on anxiety-related behaviors in privately owned anxious dogs. Journal of Veterinary Behavior. 7: 21-26. 

Kuono.fi sai kissamaisen sisarsivuston

logo-1440x564_c

Kuono.fi:n perustajat perustivat kissasivusto Maumau.fi:n.

Marraskuun alussa avatun sivuston ensimmäinen yhteistyökumppani on Deluxe PrimaCat -kissanruokasarja.

Kuono.fi avattiin vuosi sitten marraskuussa ja sivustosta tuli välittömästi menestys. Sivuilla on vieraillut vuodessa yli 650 000 uniikkia käyttäjää eli käytännössä kaikki Suomen koirien omistajat. Suosituimpana viikkona kävijöitä on ollut yli 50 000, keskimäärin Kuono.fi tavoittaa noin 20 000 koiraihmistä viikoittain.
– Maumau.fi on looginen jatko lemmikkikokonaisuudellemme. Kissasivuston perustaminen oli itse asiassa suunnitelmissa jo Kuonoa avattaessa, mutta halusimme käynnistellä koirasivun rauhassa ennen uusia projekteja, Kuonoa ja Maumauta pyörittävän Muzzle Oy:n toimitusjohtaja Ville Kormilainen sanoo.

Maumau.fi:n ensimmäisenä yhteistyökumppanina toimii Deluxe PrimaCat -brändi.
– Meille lanseeraaminen yhdessä kaupallisen kumppanin kanssa oli palvelun elinehto.
Teemme perinteisen mainonnan lisäksi myös sisältöyhteistyötä kumppaneidemme kanssa, aivan kuten Kuonossakin, Kormilainen kertoo.
– Kissanystävien keskuudessa on herännyt kovasti mielenkiintoa tämän kaltaiselle  sivustolle. Maumau.fi kokoaa kätevästi samaan osoitteen alle mielenkiintoista kissatietoa viiksekkäiden ystäviemme hupailuita unohtamatta, kertoo Paula Louhelainen PrimaCatilta.

Marraskuun alussa avattu Maumau.fi koostuu kissasisällöstä, kuten uutisista, asia-artikkeleista sekä tietenkin kissavideoista.

http://www.maumau.fi/