Tapahtumat

Koko perheen lemmikkimessut ensimmäistä kertaa Tampereella 1.–2.9.

lemmikkimessut

Arvokkaita vinkkejä pörröisen, siivekkään tai suomuisen perheenjäsenen kanssa elämiseen on tarjolla heti syyskuun alussa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa järjestettävillä upouusilla Lemmikki Tampere 18 -messuilla. Paikalla on tuhansia lemmikkieläimiä, noin 80 lemmikkitarvikkeita myyvää ja tietotaitoaan tarjoavaa näytteilleasettajaa sekä vauhdikasta ja eläintietoutta kartuttavaa ohjelmaa. Mukana on koirien, kissojen ja jyrsijöiden lisäksi myös eksoottisempia lemmikkejä kuten lintuja, matelijoita, kaloja, minipossuja ja siilejä. Laajojen kissa- ja koiranäyttelyiden sekä kovatasoisten kilpailujen ja näytösten odotetaan houkuttelevan messuille tuhansia kävijöitä. Messuilla kisataan muun muassa agilityssa, kanien estekilpailuissa, koiranäyttelyissä sekä kansainvälisissä kissanäyttelyissä. Lisävuoro 14Y kulkee messuille kahdesti tunnissa.

Aktiivisille harrastajille messut tarjoaa tilaisuuden kisata yhdessä lemmikin kanssa erilaisissa kilpailuissa. Suomen Kennelliitto ja Pirkanmaan Rotukissayhdistys järjestävät messujen pentunäyttelyt, Ylöjärven Koirakerho ry järjestää kaksipäiväiset agility-kilpailut ja esimerkiksi kanien kesken kisataan estekilpailussa. Lisäksi ohjelmassa on seminaareja, tietoiskuja ja runsaasti näytöksiä ja näyttelyitä. Ohjelman kautta pääsee tutustumaan erilaisiin lemmikkieläinten kanssa harrastettaviin lajeihin, saamaan inspiraatiota omaan tekemiseen ja tutustumaan erilaisiin lajeihin kuten flyballiin, koirafrisbeehen ja tokoon.
Tutustu ohjelmaan: www.lemmikkimessut.fi (Kävijälle / Ohjelma)

Apua arjen pulmiin – harrastajien ja ammattilaisten tietotaito kaikkien saatavilla

Monessa kotitaloudessa kesä on ollut lemmikin hankinnan aikaa, sillä loma-aikana uuden perheenjäsenen kanssa elämiseen on ollut enemmän aikaa totuttautua. Esimerkiksi koiria rekisteröidään kuitenkin suhteellisen tasaisesti läpi vuoden.

kani_kuvapankkikuva

akvaario

– Koiran hankinta on aina suuri päätös eikä sitä tulisi ajoittaa vain tiettyyn vuodenaikaan tai lomakauteen. Tärkeintä on löytää itselle parhaiten sopiva rotu sekä vastuullinen kasvattaja, josta on apua läpi koiran elämän, kuvaa Suomen Kennelliiton asiantuntija Laura Lehdistö.

Messuilla muun muassa Kennelliiton osastolta saa käytännön neuvoja koiran hankintaan sekä tietysti hoitoniksejä, harrastusvinkkejä ja apua arjen pulmiin. Tuoreelle lemmikin omistajalle tai lemmikistä haaveilevalle messuohjelmassa on myös tietopaketteja koiran käytösongelmien selvittämiseen, luotettavan kasvattajan valintaan sekä koiranpennun oikeaoppiseen ruokintaan. Myös tapahtuman näytteilleasettajilla on laajasti tietoa alasta sekä kattava välinetarjonta lemmikistä riippumatta – löytöjä voi luonnollisesti tehdä messuhinnoin.

Harrastajien ja ammattikasvattajien tietoa ja innostusta kannattaa hyödyntää erityisesti, jos eksoottisemmatkin lemmikit kiinnostavat. Eksoottisia lemmikkejä on messuilla esittelyssä poikkeuksellisen laajasti. Messuilla ovat mukana esimerkiksi Suomen Herppiharrastajat, Suomen minipossu-, kesyrotta- hamsteri-, lemmikkikani- ja siiliyhdistykset; Tampereen seudun fretit ry, Pirkanmaan Nakertajat ry sekä Tampereen Akvaarioseura.

Lemmikki Tampere 18, 1.–2.9.2018, Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen A- ja E-hallit sekä ulkoalue. Avoinna molempina messupäivinä klo 10–17. Päiväliput ennakkoon: aikuiset 8,50 €, lapset (3–15 vuotta) 5 €, perhelippu (2 aikuista, 2 lasta) 22 €. Päiväliput ovelta: aikuiset 10 €, lapset (3–15 vuotta) 6 €. Lemmikki Tampere 18 -tapahtuman järjestää Tampereen Messut Oy. Tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa.

LISÄTIEDOTwww.lemmikkitampere.fiFacebookwww.facebook.com/lemmikkitampere
Twitter@TampereenMessutInstagram@tampereenmessut, #LemmikkiTre
Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi

Tuhannet koirat kisaavat Rovaniemellä viikkoa ennen juhannusta

koiranäyttely

Suomen pohjoisin kansainvälinen koiranäyttely kerää koiraväen Napapiirille juhannuksena alla. Järjestäjät odottavat kesäkuun 18.–19. päivinä Rovaniemelle noin 2500 osallistujaa Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Venäjältä.

Rovaniemen kansainvälinen kaikkien rotujen koiranäyttely järjestetään Napapiirin messualueella viikkoa ennen juhannusta. Ensimmäisen kerran Pohjois-Suomen suurin koiratapahtuma järjestettiin juhannuksena 1985 Ounasvaaran maisemissa. Siitä lähtien näyttely on pyritty järjestämään aina juhannuksen aikoihin.

koiranäyttely 2

Ounasvaaralta on siirrytty Ounashallin kautta Napapiirille. Tapahtuma kiinnostaa näyttelyharrastajia ja paikalle matkustetaan pitkienkin matkojen päästä. Suomesta, Tanskasta, Australiasta, Virosta, Kroatiasta ja Romaniasta saapuvat tuomarivieraatkin ihastelevat kerta toisensa jälkeen lappilaista, puhdasta luontoa, ystävällisiä ihmisiä ja yötöntä yötä.

Kymmeniätuhansia suomalaisia innostava harrastusmuoto ja koiranäyttelyt ovat kasvattaneet suosiotaan nousujohteisesti koko 2000-luvun. Koiranäyttelyiden perimmäinen tarkoitus on palvella koirien jalostus- ja kasvatustyötä. Ne ovat tapahtumia, joissa samanhenkiset koiraharrastajat tapaavat toisiaan, mutta myös koirakaverin hankintaa suunnitteleville ne tarjoavat erinomaisen tilaisuuden tutustua eri koirarotuihin sekä haastatella koirien kasvattajia ja muita asiantuntijoita.

Tuhansien koirien rotukohtainen ”kauneuskilpailu” vaatii ison joukon talkoohenkisiä, koiria rakastavia ihmisiä sekä paikallisten yhdistysten, koirakerhojen ja seurojen saumatonta yhteistyötä. Tänä vuonna Rovaniemen kansainvälisen koiranäyttelyn järjestävät Lapin Spanielikerho ry, Rovaniemen Käyttökoirat ry ja Lapin Ajokoirayhdistys ry.
Näyttelyn nettisivut: www.juhannusnayttely.com

Rovaniemen kansainvälinen koiranäyttely
N
apapiirin messualue, Pukinpolku 3, Rovaniemi

La 18.6.2016 arvostellaan FCI:n ryhmät 2, 3, 5, 6, 7
FCI 2 –Pinserit, snautserit, molossityypiset ja sveitsinpaimenkoirat
FCI 3 – Terrierit
FCI 5 –
Pystykorvat ja alkukantaiset koirat
FCI 6
– Ajavat ja jäljestävät koirat
FCI 7 –
Kanakoirat

Su 19.6.2016 arvostellaan FCI:n ryhmät 1, 4, 8, 9, 10
FCI 1 – Lammas- ja karjakoirat (paitsi sveitsinpaimenkoirat)
FCI 4
– Mäyräkoirat
FCI 8
– Noutajat, ylösajavat koirat ja vesikoirat
FCI 9 –Seurakoirat ja kääpiökoirat
FCI 10 – Vinttikoirat

Näyttelyssä arvostellaan myös pennut (7- alle 9kk) Arvostelu alkaa klo 10.
Näyttelyssä järjestetään molempina päivinä Junior handler -kilpailu. Kilpailu on sunnuntaina Lapin Kennelpiirin piirinmestaruuskilpailu ja SM-osakilpailu.

Eläinystäväni-messuilla kuntoillaan koirakavereiden kanssa

c36a43c7-eb9c-4235-b885-105c3ce53c18-main_image

Eläinystäväni-messut järjestetään 16.-17.4. Messukeskuksessa Helsingissä. Kuva: Messukeskus

Lemmikit ja lemmikki-ihmiset kokoontuvat Messukeskukseen Eläinystäväni-messuille 16.–17.4. Tapahtuman ohjelmassa on useita näyttelyitä ja kilpailuja sekä vinkkejä eläinten kanssa harrastamiseen.

Dogbic on uusi suomalainen liikuntamuoto, jota voi harrastaa yhdessä lemmikkikoiran kanssa. Koira tuo esimerkiksi erilaisiin liikkeisiin vastusta omalla painollaan. Dogbicin kehittäjän Meri Sataman mukaan treenistä on hyötyä ja iloa sekä koiralle että ihmiselle.

– Dogbic kehittää muun muassa lihaskuntoa, liikkuvuutta ja koordinaatiota. Koiran kannalta lajissa on kyse TOKOmaisesta (TOKO eli tottelevaisuuskoe) liikunnasta sekä hauskasta yhdessäolosta omistajan kanssa. Dogbic vahvistaa ihmisen ja koiran välistä yhteistyötä, Satama sanoo.

Dogbicissa on tuntivaihtoehdot koirakoille sekä ihmisille ilman koiria. Tunneilla opitaan muun muassa eri koiralajien sääntöjä ja tapoja. Meri Satama kiertää ohjaamassa kiinnostuneita Dogbicin saloihin lajin toisen kehittäjän, kääpiösnautseri Urhon, kanssa. Satama on aiemmin kehittänyt ratsastajille vastaavan lajin, Horsebicin.

– Opiskelin vuosina 2012–2015 Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä liikunnanohjaajaksi. Samaan aikaan perheeseeni tuli Urho. Tutustuin Urhon kautta koiramaailmaan ja huomasin, että siellä oli tilaa ihmisen fysiikkaa kehittäville lajeille. Niinpä aika luontevasti opinnäytetyöni aiheeksi nousi Dogbic, Satama kuvailee Dogbicin syntyä.

Koirien kanssa harrastavia ihmisiä on Suomessa paljon. Dogbicia voivat harrastaa kaikki kunnosta ja aiemmasta taitotasosta riippumatta.

– Tunteja ohjataan nousujohteisesti. Alkeistunnilla ei vielä välttämättä tarvitse osata mitään ja huonommassakin kunnossa olevat ovat erittäin tervetulleita mukaan. Mukana olevan koiran tulee olla terve, rokotettu asianmukaisesti sekä peruskiltti. Osaamisen ja kunnon kehittyessä liikkeet ja vaatimustaso nousevat, mikä takaa mielenkiinnon säilymisen vuosiksi, Satama kertoo.

Meri Satama ja kääpiösnautseri Urho ohjaavat Dogbic-liikkeitä sekä antavat vinkkejä kotiharjoitteluun Eläinystäväni-messuilla omalla osastollaan. Messuosaston lisäksi Meri ja Urho esiintyvät myös messujen ohjelma-areenalla.

Näyttelyjä ja kilpailuja

Eläinystäväni-tapahtumassa on useita eri lajien näyttelyitä. Scandinavian Winner 2016 -kansainvälinen kissanäyttely järjestetään ensimmäistä kertaa Suomessa messujen yhteydessä. Kansainvälisen kissaliiton myöntämän tittelinäyttelyn järjestävät Suomen Kissaliitto ja Ruuhka-Suomen Rotukissayhdistys/RuRok. Näyttelyyn odotetaan osallistujia kaikista Pohjoismaista sekä eri puolilta Eurooppaa. Näyttelyn suojelija toimii Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen.

Messuilla kisataan myös Kennelliiton Nuori Koirataituri -kilpailun osakilpailussa, jossa 12–17-vuotiaat nuoret pääsevät esittelemään koiraosaamistaan ja -tietämystään. Osakilpailuja järjestetään kaiken kaikkiaan viisi eri puolilla Suomea. Kisa huipentuu finaaliin, joka käydään joulukuussa Koiramessuilla Messukeskuksessa. Ilmoittautuminen osakilpailuun on käynnissä 1.4. saakka Kennelliiton verkkosivuilla. Kennelliiton teemana vuonna 2016 ovat nuoret, ja Nuori Koirataituri -kilpailu on osa teemavuoden ohjelmaa.

Eläinystäväni-messut Messukeskuksessa Helsingissä 16.–17.4.2016. Samaan aikaan samalla lipulla myös Lapsimessut, pienoismallitapahtuma Model Expo, Kädentaitotapahtuma sekä shoppailijoiden OutletExpo.

Friskies Doggy Run – koko perheen koirajuoksutapahtuma 26.9. Helsingissä

q3hjiviyx5fgvqvamczd

Iloinen Friskies Doggy Run kokoaa koirat ja koiraystävät jälleen yhteen syyskuun lopulla. Tapahtumassa on paljon oheisohjelmaa, ja mukana menossa some-julkkikseksi noussut kultainen noutaja Soni. Osa tapahtuman tuotosta lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Friskies Doggy Run järjestetään 26.syyskuuta Helsingin Keskuspuistossa, Laakson Ratsastuskentällä. Valittavana on kahden, viiden tai 10 kilometrin mittainen lenkki, jonka voi juosta yhdessä koiran ja vaikka koko perheen kanssa. Olennaista ei kuitenkaan ole nopeimman ajan saaminen, vaan yhdessä liikkumisen ilo.

Tapahtuma järjestetään jo toista kertaa. Viime vuonna tapahtuma keräsi paikalle yli 800 osallistujaa ja monet juoksijat olivat pukeutuneet värikkäisiin teema-asuihin. Tänäkin vuonna hauskimmat ja sympaattisimmat juoksijat palkitaan tuotepalkinnoin. Juoksun päätteeksi osallistujat voivat kuvauttaa koiransa veloituksetta. Kaikki osallistujat saavat mukaansa myös tuotepalkintokassin, joka sisältää koiranruokaa ja -herkkuja, alennuskuponkeja, koiratuotteita ja yllätyslahjoja.

Koirajuoksun lisäksi tapahtumassa on runsaasti oheisohjelmaa. Osallistujat voivat muun muassa huollattaa koirien kynnet veloituksetta juoksukuntoon. Koirille on tarjolla myös hierontaa ja lihashuoltoa sekä koirien leikkipuisto, suosittu herkkurata ja temppukoulu.

Koirajuoksijat ja lajista kiinnostuneet saavat harrastukseensa vinkkejä ammattilaisilta ja paikan päällä voi tutustua myös muihin trendilajeihin kuten koiratanssiin ja koiravaljakkourheiluun.

Tapahtumaan saapuu paikalle some-julkkikseksi singahtanut kultainen noutaja Soni, jonka videota on katsottu jo yli 16 miljoonaa kertaa. Tapahtumassa nähdään, kuinka Soni tällä kertaa selviytyy herkkuradasta ja koirajuoksusta.Osa tuotosta lahjoitetaan tänä vuonna WiseNose-hajuerotteluyhditykselle, joka tekee tärkeää työtä koirien ja ihmisten syöpätutkimuksen hyväksi koirien hajuaistia hyväksi käyttäen.

Tapahtumatiedot:

Aika: Lauantaina 26.9.2015. Tapahtuma alkaa klo 11:00.

Paikka: Laakson ratsastuskenttä, Keskuspuisto, Auroranportti 4, 00430 Helsinki

Osallistumismaksu: 15 € / henkilö. Alle 7 -vuotiaat lapset maksutta vanhemman osallistujan kanssa samassa joukkueessa.

Linkit

Tapahtumasivusto: https://www.doggyrun.fi

Tapahtuman Facebook-sivu: https://www.facebook.com/doggyrun

FRISKIES DOGGY RUN – KOKO PERHEEN KOIRAJUOKSUTAPAHTUMA 26. SYYSKUUTA HELSINGISSÄ

11826002_531430240328925_5782933476942539664_n

Maailmalla suosittu koirajuoksu on rantautunut myös Suomeen. Iloinen Friskies Doggy Run kokoaa koirat ja koiraystävät yhteen syyskuun lopulla. Tapahtumassa on paljon oheisohjelmaa ja mukana menossa some-julkkikseksi noussut kultainen noutaja Soni. Osa tapahtuman tuotosta lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Friskies Doggy Run järjestetään 26.syyskuuta  Helsingin Keskuspuistossa, Laakson Ratsastuskentällä. Valittavana on kahden, viiden tai 10 kilometrin mittainen lenkki, jonka voi juosta yhdessä koiran ja vaikka koko perheen kanssa. Olennaista ei kuitenkaan ole nopeimman ajan saaminen, vaan yhdessä liikkumisen ilo.

Tapahtuma järjestetään jo toista kertaa. Viime vuonna tapahtuma keräsi paikalle yli 800 osallistujaa ja monet juoksijat olivat pukeutuneet värikkäisiin teema-asuihin. Tänäkin vuonna hauskimmat ja sympaattisimmat juoksijat palkitaan tuotepalkinnoin. Juoksun päätteeksi osallistujat voivat kuvauttaa koiransa veloituksetta. Kaikki osallistujat saavat mukaansa myös tuotepalkintokassin, joka sisältää koiranruokaa ja -herkkuja, alennuskuponkeja, koiratuotteita ja yllätyslahjoja.

Koirajuoksun lisäksi tapahtumassa on runsaasti oheisohjelmaa. Osallistujat voivat muun muassa huollattaa koirien kynnet veloituksetta juoksukuntoon. Koirille on tarjolla myös hierontaa ja lihashuoltoa sekä koirien leikkipuisto, suosittu herkkurata ja temppukoulu.

Koirajuoksijat ja lajista kiinnostuneet saavat harrastukseensa vinkkejä ammattilaisilta ja paikan päällä voi tutustua myös muihin trendilajeihin kuten koiratanssiin ja koiravaljakkourheiluun.

Tapahtumaan saapuu paikalle some-julkkikseksi singahtanut kultainen noutaja Soni, jonka videota on katsottu jo yli 16 miljoonaa kertaa. Tapahtumassa nähdään, kuinka Soni tällä kertaa selviytyy herkkuradasta ja koirajuoksusta. Osa tuotosta lahjoitetaan tänä vuonna WiseNose-hajuerotteluyhditykselle, joka tekee tärkeää työtä koirien ja ihmisten syöpätutkimuksen hyväksi koirien hajuaistia hyväksi käyttäen.

Tapahtumatiedot

Aika: Lauantaina 26.9.2015. Tapahtuma alkaa klo 11:00.

Paikka: Laakson ratsastuskenttä, Keskuspuisto, Auroranportti 4, 00430 Helsinki

Osallistumismaksu: 15 € / henkilö. Alle 7 -vuotiaat lapset maksutta vanhemman osallistujan kanssa samassa joukkueessa.

Linkit

Tapahtumasivusto: https://www.doggyrun.fi

Tapahtuman Facebook-sivu: https://www.facebook.com/doggyrun

Uusi lemmikkitapahtuma Messukeskukseen

Elainystavani16_etusivu

Uusi Eläinystäväni-tapahtuma järjestetään ensimmäisen kerran 16.–17.4.2016 Messukeskuksessa. Lemmikkien lisäksi tapahtuma esittelee välineitä ja tarvikkeita lemmikkien omistajille sekä tarjoaa tietoa lemmikin hankintaa suunnitteleville.

Tapahtuman järjestää Suomen Kennelliiton tytäryritys Showlink Oy yhteistyössä Messukeskuksen kanssa. Messuilla on luvassa runsaasti ohjelmaa lemmikeiden ystäville: mm. koirien pentunäyttely, kissanäyttely, hyötykoiranäytöksiä, jyrsijänäyttelyitä sekä akvaarioharrastajien näyttely.

– Tietoiskulavalle puolestaan tulee laadukkaita puheenvuoroja eläimistä ja lemmikkiharrastuksesta sekä paneelikeskusteluja alan ajankohtaisista aiheista. Tavoitteena on tarjota tietoa eri näkökulmista – olipa messukävijä sitten pitkän linjan lemmikkiharrastaja tai vasta suunnittelemassa lemmikin hankintaa, sanoo Showlinkin toimitusjohtaja Johanna Tuomi.

Monipuolisen ohjelmakattauksen lisäksi tapahtumassa esitellään myös erilaisia välineitä ja tarvikkeita lemmikkiharrastajille.

– Perinteisten lemmikkitarvikkeiden ohella messuilla on esillä ja myynnissä myös esimerkiksi sisustustarvikkeita ja lahjatavaroita. Lemmikkien omistajilla sisustustuotteet kuluvat nopeammin ja he ovat usein myös kiireisiä arjessaan, joten eläintapahtuma on luonteva paikka ostaa uusia tuotteita eläinkotiin. Eläinaiheiset lahjat ovat suosittuja harrastajien keskuudessa, joten mikä olisikaan parempi paikka tutustua niihin kuin alan tapahtuma, Tuomi pohtii.

Eläinystäväni-messut järjestetään Messukeskuksessa samaan aikaan Lapsimessujen, pienoismallitapahtuma Model Expon, Kädentaitotapahtuman ja OutletExpon kanssa. Lemmikkitapahtuma houkutteleekin kävijöikseen eri-ikäisiä lemmikkien ystäviä.

– Eläinystäväni-tapahtuma on suunnattu koko perheelle. Samanaikaiset tapahtumat tuovat lisäarvoa kävijöillemme, sillä lemmikkien paijaamisen lomassa esimerkiksi shoppailusta kiinnostuneet pääsevät ostoksille ja pienoismallien ystävät ihastelemaan hienoja miniatyyrejä. Toivomme toki, että samanaikaiset tapahtumat houkuttelevat myös uusia ystäviä lemmikkiharrastuksen pariin, kun vanhemmat ja lapset voivat tulla tutustumaan erilaisiin eläimiin ja kyselemään tietoa lemmikinpidosta, Tuomi kertoo.

Vuoden hauskin koiratapahtuma Eläköön koirat! Helsingin Olympiastadionilla elokuussa

2015-05-04 14_00_28-Vuoden hauskin koiratapahtuma Eläköön koirat! Helsingin Olympiastadionilla eloku

Eläköön koirat! 21.–23.8.2015
Hau-Hau Championin 60-vuotisjuhla Helsingin Olympiastadionilla

Kansainvälisesti arvostettu koirakouluttaja Victoria Stilwell esiintyy Suomen hauskimmassa koiratapahtumassa Helsingin Olympiastadionilla.
Eläköön koirat! -tapahtuma kokoaa elokuun lopussa yhteen koiraharrastajat ja koirien ystävät Helsingin Olympiastadionille. Kolmipäiväisen tapahtuman avajaispäivän pääesiintyjänä nähdään englantilainen Victoria Stilwell, joka on tullut tutuksi muun muassa Suomessakin esitetystä TV-ohjelmasta Isännän ja koiran käytöskoulu (eng. It’s Me or the Dog).
Hau-Hau Championin 60-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestetty koiratapahtuma tarjoaa elämyksiä, huvia ja hyötyä kaikenikäisille koiranystäville ja -harrastajille. Lauantain ohjelmassa on esimerkiksi rotu- ja lajiesittelyjä, koirankoulutustietoutta sekä monipuolista puuhaa lapsille. Mukana ovat mm. Juha Kares, Paula Speer, Anna Abreu sekä Kengurumeininki. Sunnuntaina ohjelmaan kuuluvat muun muassa Suomen suurin Match Show ja agility-kutsukilpailu, jossa kisaa joukko pohjoismaisia huippuja. Expo-alueella taas voi ostosten tekemisen lisäksi tutustua koiraseuroihin ja niiden toimintaan sekä saada tietoa eri hyötykoirajärjestöistä. Expo-alueelle on vapaa pääsy. Lisää tietoa: www.hauhau.fi
Helsingin Olympiastadion
21.–23.8.2015
Liput alk. 12,90 € (aikuinen) ja 5,90 € (lapsi) (1 pvän lippu), myös 2 ja 3 päivän lippuja sekä VIP- ja juhlalippuja
www.lippu.fi
Tapahtumanumero R-kioskille 108558

Eläimellistä menoa Messukeskuksessa

eddccf15-5138-4d97-81f2-fb3473fbe60e-main_image

PetExpo esittelee monipuolisesti mm. matelijoita.

Lemmikkien ja lemmikkien ystävien oma tapahtuma PetExpo houkuttelee eläinrakkaat Messukeskukseen 11.–12.4. Luvassa on kattava paketti lemmikkieläintietoutta sekä useita eri näyttelyjä ja kilpailuja.

Perinteisesti vahvan kissaedustuksen lisäksi myös koirat ovat tänä vuonna PetExpossa monipäisesti ja monipuolisesti mukana. Messuvieraiden ihasteltavana on koiraroduista muun muassa mopsi, vesikoira, sheltti, perunkarvatonkoira, meksikonkarvatonkoira, parssonrusseli, skotlanninhirvikoira, lagotto, whippetti, kerryterrieri, vehnäterrieri, amerikankarvatonterrieri, greyhound sekä collie. Rotuyhdistysten pisteillä kävijät pääsevät myös halutessaan keskustelemaan Suomen parhaiden koira-asiantuntijoiden kanssa.

Myös matelijoiden osanotto on tänä vuonna monipuolista, kun Suomen Herppiharrastajat ry ja nuolimyrkkysammakoihin keskittynyt Suomen Dendrobatidae Yhdistys ry esittelevät matelijaharrastusta osastoillaan. Mukana on lukuisia eri terraarioeläimiä afrikkalaisista tuhatjalkaisista maailman myrkyllisimpiin skorpioneihin.

PetExpo-lavan ohjelman teemana on lemmikin eettinen hankkiminen. Puheenvuoroja kuullaan matelijoiden ja eksoottisten eläinten vastuuntuntoisesta hankkimisesta sekä lemmikkien hyvinvoinnin huolehtimisesta ja eläinsuojelusta. Ohjelmassa on lisäksi esityksiä lemmikkisiileistä, kesyrotista ja lemmikkilintuharrastuksen myyteistä.

Useita näyttelyjä ja kisoja

PetExpossa järjestetään myös erilaisia kilpailuja ja näyttelyjä. Ruuhka-Suomen Rotukissayhdistys ry:n järjestämässä näyttelyssä on satoja kissoja eri kategorioista. Ladie’s Kennel Club ry, jonka toiminta-ajatus on hyväntekeväisyys, kerää tänä vuonna varoja Avustajakoirat ry:lle järjestämällä koirien ryhmänäyttelyn, jossa on mukana terriereitä, seurakoiria ja kääpiökoiria.

Kesyrotille messuilla on tänä vuonna Grand Gala 2015 -näyttely ja agilitykisat. Suomen Kaniyhdistys ry järjestää Pohjoismaisen kanistandardin mukaisen virallisen ulkomuotonäyttelyn molempina messupäivinä. Messuilla on myös Suomen lemmikkikanit ry:n järjestämä kaksipäiväinen näyttely, frettinäyttely ja kanien estekisat.

Lemmikkien ystävien oma tapahtuma PetExpo 11.-12.4.2015 Messukeskuksessa. Samaan aikaan ja samalla lipulla myös Lapsimessut, pienoismalli- ja harrastetapahtuma Model Expo, ostosmahdollisuuksien OutletExpo sekä käsityö- ja askarteluharrastajien Kädentaitotapahtuma.

www.petexpo.fi,

www.facebook.com/petexpo.fi

Suomen suurin koiratapahtuma uudistuu

11022540_1049306445098958_5835230101543719596_n

Suomen suurin koiratapahtuma uudistuu ja on nyt nimeltään Koiramessut. Kennelliitto järjestää koko perheen tapahtuman Messukeskuksessa Helsingissä 5.-6. joulukuuta 2015. Tapahtuman verkkosivut on nyt avattu. Koiramessujen yhteydessä järjestettävien koiranäyttelyiden tuomarilistat on myös julkaistu ja ilmoittautumiset näyttelyihin ovat auki.

Koiramessuilla näkee kaiken koirista saman katon alla. Viikonlopun aikana voi katsella upeita näytöksiä, tutustua eri harrastuslajeihin ja tehdä ostoksia lukuisilta koira-alan tarvikemyyjiltä. Myös perheen pienemmille järjestetään omaa ohjelmaa.

Viikonlopun aikana Messukeskuksessa nähdään tuhansia koiria yli 300 eri rodusta. Rotuihin pääsee tutustumaan myös rotutorilla, jossa koiraroduista voi kysellä suoraan harrastajilta. Koirakysymyksiin löytää vastauksen myös Kennelliiton Hau life! -ständiltä.

Tuhannet koirat saapuvat Messukeskukseen kilpailemaan halutuista koiranäyttelytitteleistä. Koiramessujen yhteydessä järjestetään kaksi kansainvälistä, yksipäiväistä koiranäyttelyä. Tapahtuma kasvaa myös kahdella pentunäyttelyllä, jotka järjestetään omassa hallissaan molempina päivinä. Näyttelyiden ilmoittautumiset on nyt avattu.

Viikonlopun aikana kilpaillaan myös koiratanssin Pohjoismaiden mestaruuksista. Luvassa on upeita ja koskettavia koiratanssiesityksiä pohjoismaiden huippuesiintyjiltä.

Suomen suurin koiratapahtuma viikonloppuna Messukeskuksessa

logo-fi

125-vuotiaan Kennelliiton juhlavuosi huipentuu tulevana viikonloppuna, kun se järjestää Koira2014-tapahtuman Messukeskuksessa Helsingissä. Suomen suurin koiratapahtuma on tänä vuonna kaksipäiväinen ja viikonlopun aikana ehtii nähdä ja kokea lähes kaiken koirista. Koko perheen Koira2014-tapahtuma järjestetään Messukeskuksessa 6.-7.12.2014.

Vauhdikkaita näytöksiä ja hyödyllistä tietoa

Koira2014-tapahtumassa järjestetään vauhdikkaita esityksiä, mielenkiintoisia luentoja ja laajat koira-alan tarvikemessut. Mukana on lähes sata koira-alan yritystä, joten tapahtumaan kannattaa tulla vaikka jouluostoksille. Viikonlopun aikana saa myös vinkkejä koiran hankintaan, harrastamiseen koiran kanssa sekä kotikoiran koulutukseen ja aktivointiin.

Tapahtuman hyötykoiraosastolla voi tavata esimerkiksi opaskoiria, sotakoiria sekä kaveri- ja avustajakoiria. Myös useat rotujärjestöt tulevat tapahtumaan esittelemään rotujaan.

Sankarit palkitaan

Kennelliitto palkitsee 18 sankarikoiraa sunnuntaina 7.12. Sankarikoiran arvonimi myönnetään vuosittain koirille, jotka ovat pelastaneet ihmishenkiä. Suurin osa koirista on löytänyt maastoon eksyneitä. Koirat ovat myös ilmaisseet sairauskohtauksia ja tulipaloja. Sankarikoirat palkitaan sunnuntaina klo 13.30 Areenalla, hallissa 1.

Somehitiksi noussut kultainennoutaja mukana tapahtumassa

Huikean suosion sosiaalisessa mediassa saanut kultainennoutaja Soni osallistuu Koira2014-tapahtumassa houkutusten highway -näytökseen. Koiramestari-ohjelmassa herkkuihin langennut Soni pääsee uudelleen herkkuradalle lauantaina ja sunnuntaina kello 13.45. Tule katsomaan, vieläkö herkut houkuttelevat Sonia. Houkutusten highwayn jälkeen koiraan voi tutustua Kennelliiton nuorten osastolla hallissa 6. Videota Sonin suorituksista herkkuradalla on katsottu jo yli 2,1 miljoonaa kertaa. Katso video täältä: http://on.fb.me/1tD4eKc

Mikä koira on näyttelyn paras?

Koira2014-tapahtuman yhteydessä järjestetään kaksi kansainvälistä koiranäyttelyä. Näyttelyt huipentuvat lauantaina ja sunnuntaina Best in Show -kilpailuun, jossa valitaan näyttelyn paras koira. Parhaan koiran tittelistä kilpailee lauantaina noin 6 700 koiraa ja sunnuntaina noin 7 000 koiraa. Molemmissa näyttelyissä nähdään koiria yli 300 eri rodusta.

Lisätietoja Koira2014-tapahtumasta ja näyttelyistä löytyy osoitteesta www.koira2014.fi.